Varachet Forte

FARMACIE VETERINARA » ALBINE

Pret:50.00RON
Aveti intrebari?

VARACHET-FORTE se aplica prin fumigatii prin urdinis la toate familiile de albine din stupina. Banda de carton fumigena se va plia longitudinal pentru a asigura circulatia aerului si deci arderea completa a benzii. Medicamentul , sub forma lichida , se ia cu o pipeta cu care se picura pe banda de carton, cu distanta între picaturi. Se recomanda ca benzile sa fie aprinse la ambele capete. Imediat dupa introducerea benzii aprinse (fara flacara), urdinisul se închide timp de 15-20 minute. Atragem atentia ca temperatura dezvoltata în timpul arderii benzii de carton poate ajunge la 300 - 400º C. Tratamentul se face cu grija deosebita asezând benzile fumigene pe plase de sârma sau bucati de tabla pentru a evita aprinderea (incendierea) stupului sau a pavilionului. Datorita faptului ca se lucreaza cu foc, apicultorii posesori de pavilioane trebuie sa dispuna în timpul tratamentului de mijloace de stingere a incendiilor. Potentialele incendii nu pot aparea decât din greseala exclusiva a apicultorului. Posesorii de pavilioane mobile sau stationare nu vor intra în acestea decât dupa o atenta aerisire a acestora. Dupa tratament, apicultorul nu va dormi în pavilion, cel putin 24 de ore.

Dozarea numarului de picaturi:

- 2 picaturi pentru un corp de stup multietajat
- 3 picaturi pentru un corp de stup Dadant
- 5 picaturi pentru un corp de stup orizontal.

Numarul de picaturi recomandate se raporteaza la spatiul ocupat de familia de albine. In cazul în care, dupa ultimele 2 administrari, familiile au fost deja restrânse pentru iernat sau diafragmate cu diafragma total despartitoare, atunci cantitatea de VARACHET-FORTE se raporteaza la noul spatiu ocupat de familia de albine. Ex. 1 picatura pentru 1/2 multietajat, 2 picaturi pentru 2/3 corp Dadant si 3 picaturi pentru 1/2 de corp orizontal. Când într-un stup orizontal exista 2 familii, fiecareia i se vor administra câte 3 picaturi de VARACHET-FORTE. Tratamentele se vor aplica numai când temperatura exterioara este de peste 12º C si albinele nu sunt strânse în ghem. Tratamentele se aplica când majoritatea albinelor se afla în stup (dimineata sau în amurg).

Numar de tratamente:

VARACHET-FORTE poate fi aplicat în cursul întregului sezon activ. Totusi, cea mai buna perioada, când se obtine cea mai înalta eficacitate sunt cele de toamna când nu mai exista puiet capacit sau acesta a fost îndepartat din stup. Primul tratament se face primavara când albinele au început activitatea normala si va fi repetat dupa 7-10 zile. Se mai recomanda un tratament în luna august, dupa ultima extractie de miere. În functie de zona geografica si conditiile climatice, la începutul toamnei (septembrie si octombrie) se recomanda aplicarea a 2 tratamente succesive la interval de 7 – 10 zile. A doua administrare se face obligatoriu în absenta puietului capacit. Prezenta puietului capacit, pastreaza acarienii Varroa destructor, care rezista peste iarna reproducându-se în primavara odata cu eclozionarea primei generatii de albine. Aceasta este una din modalitatile prin care boala se perpetueaza, în ciuda oricaror metode de tratament aplicate. Marirea numarului de picaturi poate conduce la intoxicarea albinelor, si nu este de neglijat nici potentiala contaminare a anumitor produse ale stupului.

Clientii care au cumparat acest produs au mai comandat si:

 

apiroua.ro

trafic.ro