APIFONDA - 12.5kg

Hrana pentru albine

Pret:67.50RON
Aveti intrebari?
HRANA PROFESIONALA PENTRU ALBINE !

 

  • Apifonda este o hrana gata preparata, sub forma de pasta, cu un spectru de zahar special destinat albinelor; se recomanda folosirea produsului pe perioada rece si de inactivitate a familiilor de albine.
  • Compozitie: zaharoza 83%, dextroza 5.50%, fructoza 3.00%, maltoza 2.50%, zaharide superioare 8.00%; cristale pure, microfine.
  • Usor de utilizat : bax de 12.5 kg a cate 5 felii de 2.5 kg.
  • Produs de firma SUDZUCKER AG certificata ISO 9001 de Asociatia Germana de Certificare a Sistemelor de Management.


DESPRE APIFONDA:

Am spus mereu ca fiecare apicultor isi optimizeaza munca in stupina asa cum considera mai bine.
Personal deschid mai multi stupi odata, in acelasi tip pregatesc pe un podisor mai multe felii de Apifonda; astfel am in fata si stupii, si turtele. Aleg turtele in functie de puterea familiei sau de distanta ( grosimea ) pe care mi-o permite podisorul.

TAIERE:


Feliile se taie si se prelucreaza in felii de circa 1 cm grosime, de circa 300 – 500 gr. Bineinteles, pot rezulta si felii mai groase, mai mari, daca distanta intre rame si podisor permite, sau se pot administra cate 2 turte mai micute acolo unde este cazul.

ADMINISTRARE:


Administrati direct pe rame, nu pe hartie sau alt suport. Apifonda nu curge! Nu incomodati inutil albina, si nu va ingreunati interventia viitoare. Acolo unde gasiti ghemul aproape de diafragma, puteti lipi de diafragma langa cuib si un hranitor tip uluc plin cu hrana, ajuta !
Retineti!
Cantitatea de puiet din primavara este direct proportional cu rezervele de hrana !

RECOMANDARI:


Atat cat este posibil, inlocuiti ziarele umezite cu altele aduse de acasa. Refaceti cu atentie impachetajul la partea superioara.
Incercati sa lucrati cat mai repede si in acelasi timp fara graba; tineti stupul cat mai putin deschis. Deranjati albina cat mai putin.
Albinele aflate pe podisor le scuturati in ghem; ele cad imediat, sunt amortite.
Albinele aflate deasupra ramelor, le coborati in ghem cu putin fum sau pur si simplu lasand stupul un pic deschis, coboara singure datorita temperaturii.
Alegeti o zi frumoasa, cu soare, fara vant, si cu temperaturi nu foarte scazute.
Ideal: prima fereastra calda dupa Gerul Bobotezei. Este ideal si ca perioada, stupii hraniti in aceasta perioada iau un start extraordinar. Daca in ziua aleasa pentru interventie temperatura este prea ridicata, puteti avea o problema cu albinele care se desfac din ghem si devin agresive, de asemenea terenul poate fi moale si accesul in stupina ingreunat.

Acolo unde stiti ca nu aveti reserve suficiente in stupi, interveniti mai rapid ! Turta pusa deasupra ghemului poate salva o situatie limita, si fiecare zi poate conta.

Am revenit la control dupa cateva zile. Ce am observat: temperatura stupilor crescuse, deci familiile s-au activat. Acolo unde am ridicat podisoarele, albinele erau stranse rotund in jurul turtelor ( vezi foto ). Iar pe fundurile antivarroa nu am gasit nici o urma de zahar, deci albinele consuma curat, nu cade nimic din ghem.

Succes!


Puteti gasi mai multe informatii utile despre produs la http://www.bienenfutter.eu/ro/Homepage/Speciale
Compozitie zaharoza 83%, dextroza 5.5%, fructoza 3%, maltoza 2,5%, zaharide superioare 8%, cristale pure microfine.
Marimi bax de 12.5 kg a cate 5 felii de 2.5 kg.
Gramaj 12.5 kg.
 

Recomandam

APIFONDA - 2.5kg
13.50RON
   
 
 

apiroua.ro

trafic.ro