apiroua@gmail.com
0744908088 / 0766846953 / 0732854777
LIVRARE ÎN TOATĂ ȚARA
ÎN 24-48 ORE!
METODE PLATĂ: RAMBURS, TRANSFER BANCAR,
CASH & POS (în magazin)
Vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări
SUNAȚI-NE: 0766.846.953

Cutie pentru cresterea matcilor

150.00 lei

Cutia de crestere a matcilor simuleaza un fagure natural.

Descriere

Cutia de crestere a matcilor simuleaza un fagure natural. Pe aceste celule se monteaza cupule din plastic care au forma unui inceput de botca. Matca este izolata pe acest fagure cu gratia Hanneman ce se poate observa, astfel incat albinele sa aiba acces la ea. Dimensiunea cutiei este: 14.7 cm x 13 cm x 2.8 cm, 110 cupule.

După ce matca a ouat in celule, cupulele insamantate se retrag si se monteaza pe portcupule care la randul lor vor fi atasate pe cate un suport de bloc. Suportii de bloc au fost montati in prealabil pe o scandurica. Aceste scandurici se monteaza cate trei (una sub alta) intr-o rama goala.

Rama cu botci astfel obtinute se introduce intr-o familie puternica care a fost orfanizata sau la care matca a fost izolata cu gratie Hanneman intr-o parte restransa a stupului.

Familia creste o parte din aceste botci si le capaceste. Atunci ele sunt introduse in custile pentru botci pentru ca matcile tinere sa nu se omoare intre ele la eclozionare.

Din acest moment matcile pot fi folosite pentru crearea de noi roi sau inlocuirea matcilor batrane din stupii existenti.

Unii stupari profesionisti inlocuiesc in fiecare an matcile batrane ca o masura ce rezolva în mare parte roitul natural si asigura familiilor o dezvoltare viguroasa cu un cules pe masura.

Cutia este neechipata.

Producător

NICOT - Franța

Informații suplimentare

Greutate 0.16 kg

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.