apiroua@gmail.com
0744908088 / 0766846953 / 0732854777
LIVRARE ÎN TOATĂ ȚARA
ÎN 24-48 ORE!
METODE PLATĂ: RAMBURS, TRANSFER BANCAR,
CASH & POS (în magazin)
Vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări
SUNAȚI-NE: 0766.846.953

Mavrivol

45.00 lei

Tratamentul varoozei (parazitoza externa a albinelor produsa de acarianul Varroa destructor) si braulozei la albine

Mavrivol

Descriere

Conform ordinului 83 din Iunie 2014 – Partea a-II-a Cap. I Art. 6. este interzisa vanzarea medicamentelor veterinare in afara farmaciilor sau prin internet.

INDICATII: se foloseste in tratamentul varoozei(parazitoza externa a albinelor produsa de acarianul Varroa destructor) si braulozei (parazitoza externa a albinelor, matcilor produsa de insecta Braula coeca).
CONTRAINDICATII:
– nu se utilizeaza in timpul culesurilor de productie.
– tratamentul principal in perioada de toamna se face numai dupa ultima extractie de miere din anul respectiv.
MOD DE ADMINISTRARE: la familiile de albine se aplica 2 benzi deasupra ramelor de cuib, transversal pe acestea, iar la roiuri numai cate o banda; toamna, benzile se tin in stup min 45 de zile, iar primavara se scot cu cel putin 10 zile inaintea culesului de productie.
ATENTIONARI SPECIALE: Mavrirol poate fi considerat iritant pt. piele si ochi. la manipularea produsului trebuie purtat echipament de protectie personal constand din manusi.

ACTIUNE: Substanta activa este impregnata in benzi de material textil. Medicamentul actioneaza prin contact. Substanta activa penetreaza corpul parazitilor inhiband functiile enzimatice si producand blocajul sistemului nervos, moartea instalandu-se in timp variabil, in functie de cantitatea de medicament acumulata in corpul acestora.
Mod de administrare: La nivelul stupinei se scot din cutia de plastic benzile impregnate cu Mavrirol si se introduc in stupi astfel: la familiile de albine de productie se aplica 2 benzi deasupra ramelor de cuib, transversal, iar la roiuri numai cate o banda.
Tratamentul principal cu Mavrirol se face in perioada – sfarsitul verii / inceputul toamnei. Benzile se tin in stupi pana la sfarsitul toamnei- cca 45 zile cand incepe sa se formeze ghemul de iernare. Avand in vedere ca Mavrirol este un produs care actioneaza prin contact se poate face un al doilea tratament si in primavara in a doua parte a lunii martie. In acest caz se va avea grija ca benzile sa fie scoase din stupi cu cca 10 zile inainte de declansarea culesului de productie.
Se recomanda ca tratamentul principal cu Mavrirol sa se faca în perioada vara-toamna, numai dupa ultima extractie de miere din anul respectiv! Nu se fac tratamente în timpul culesurilor de miere!
CONSERVARE:
– Medicamentul se pastreaza numai in ambalajul original!
– Medicamentul se pastreaza departe de alimente sau sursele de apa potabila;
– Nu se va pastra în acelasi loc cu alte pesticide sau substante toxice, pentru a se evita contaminarea secundara ce-i poate creste toxicitatea fata de albine;
– Mavrirol nu se pastreaza în locuinta ci numai in stupina, cabana apicola sau atelier, la loc uscat, ferit de lumina si surse de foc deschis.
PREZENTARE:
Cutie din material plastic ce conţine 10 benzi (fiecare în lungime de 25 cm) rulate, impregnate cu substanta activa. Cutia este introdusa in punga de polietilena, insotita de prospectul de intrebuintare.
VALABILITATE: 1 an de la data fabricatiei.
Informatii suplimentare se pot gasi pe prospectul produsului.

 

Speciale
Administrare 1-2 benzi / colonie de albine
Compozitie taufluvalinat, alchilbenzensulfonat de calciu, nonilfenol etoxilat, xilen, apa distilata
Material 10 benzi textile(250mm x 22 mm)

Producător

ICDA

Mavrivol

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.