apiroua@gmail.com
0744908088 / 0766846953 / 0732854777
LIVRARE ÎN TOATĂ ȚARA
ÎN 24-48 ORE!
METODE PLATĂ: RAMBURS, TRANSFER BANCAR,
CASH & POS (în magazin)
Vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări
SUNAȚI-NE: 0766.846.953

POLIOEL 4

30.00 lei59.00 lei

Adjuvant in combaterea nosemozei si varoozei

Golește
Cod Produs: Nu se aplică Categorie:

Descriere

Tehnologia apicola de intretinere si exploatare a familiilor de albine urmareste mentinerea la nivel maxim a capacitatii de cules prin hranire de stimulare in perioadele lipsite de cules si asigura rezervele de iernare prin administrarea siropului de zahar sau a turtelor. Nectarul floral pe langa zaharurile simple contine o seama de elemente indispensabile albinelor, aminoacizi, enzime, vitamine, saruri minerale si ULEIURI VOLATILE capabile sa apere floarea de boli, daunatori, sa atraga albina pt. polenizare. Aceste uleiuri volatile apara si sanatatea albinelor, ferind-o de paraziti(nosema apis, varooa), bacterii si virusi.

Primele cercetari in tema s-au facut in anii 80 la USAMV Cluj Napoca de regretatul prof. dr. Eugen Muresan, decan al facultatii de medicina veterinara si vicepresedinte al ACA din Romania si prof, dr. Ingeborb Bogdan, seful catedrei de farmacie. Au fost experimentate in acest scop uleiuri volatile administrate in siropul de zahar albinelor, in comparatie cu un antibiotic eficient, fumagilina. Ambele loturi au fost infestate cu un numar insemnat de spori de Nosema. rezultatele au aratat o diferenta minima in eficacitate, intre longevitatea celor doua grupe. Din pacate, atunci, studiile de pionerat de la Cluj au ramas fara ecou.

Lipsa uleiurilor volatile din hrana albinelor face ca acestea sa fie vulnerabile la atacul nosemei, apar ulcere pe intestinul albinelor, care se suprainfecteaza cu microorganisme oportuniste existente in aparatul digestiv. Slabindu-se rezistenta albinelor, se reactiveaza si virusurile. Rezultatul: pierderea unui numar insemnat de familii de albine la iernare si depopularea multora. Interventia terapeutica este tardiva. Singura cale: preventia !!!

POLIOEL 4 este o combinatie de uleiuri volatile obtinute din plante medicinale.

Experimentat in stupinele de reproductie a dat rezultate foarte bune. A prevenit aparitia nosemozei atat in perioadele de iernare, cat si in cea activa. In acelasi timp, prin uleiurile eterice pe care le contine, deranjeaza si deregleaza sistemul de orintare a parazitului varroa destructor, bazat in principal pe semnale olfactive, reduce numarul parazitilor, care reusesc sa se instaleze in celula cu puiet in momentul optim, limiteaza infestatia.

Modul de utilizare: se administreaza atat la hranirile de stimulare, cat si la completarea rezervelor de iernare.

– la 7 litri de sirop se adauga 1 ml de POLIOEL

– la 4,5kg turta framantata la rece se adauga 1 ml POLIOEL

Produsul este inregistrat in Romania, este pe lista suplimentelor furajere subventionate de stat si are acordul pt. a fi folosit in agricultura ecologica.

O sticluta de 10 ml de POLIOEL 4 ajunge pt. 70 litri sirop sau 45 kg de turta.

Speciale
Administrare 1 ml POLIOEL la 7 litri de sirop sau 4,5 kg turta
Compozitie ulei anason 20gr., ulei de pelinita 20gr., ulei de lavanda 20gr., ulei de sovarf 20gr., tween 20gr., la 100gr. de produs comercial.
Gramaj 10 ml, 20 ml, 30ml

Producător

TransApicola

Informații suplimentare

Flacon

10 ml, 20 ml

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.