apiroua@gmail.com
0744908088 / 0766846953 / 0732854777
LIVRARE ÎN TOATĂ ȚARA
ÎN 24-48 ORE!
METODE PLATĂ: RAMBURS, TRANSFER BANCAR,
CASH & POS (în magazin)
Vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări
SUNAȚI-NE: 0766.846.953

Cheag lichid 50ml

Cheagul este o enzima utilizata cu scopul coagularii laptelui pentru formarea branzeturilor.

Categorii: ,
Cheag lichid 50ml

Descriere

Cheagul este o enzima utilizata cu scopul coagularii laptelui pentru formarea branzeturilor.

Aceasta enzima este provenita din intestinele mamiferelor ierbivore.

Prin coagularea laptelui acesta trece din stare lichida intr-o masa gelificata, de o anumita consistenta, care constituie coagulul. Acesta este format din cazeina, care inglobeaza si alte substante prezente in lapte. Inchegarea laptelui se realizeaza cu ajutorul acidului lactic format prin fermentarea lactozei de catre microorganisme (prepararea brînzei de vaca)si cu ajutorul cheagului.

Cheagul, in gospodariile taranesti, se prepara astfel: ultima portiune a stomacului mielului sau vitelului sacrificat, denumita cheag, se curata bine in interior, se leaga capatul de jos, se umfla, dupa care se leaga capatul de sus si se atîrna in locuri ferite de praf si bine aerisite. Dupa uscare, se dezleaga la unul din capete, se preseaza cu mîna pentru a se scoate aerul din interiorsi se depoziteaza in locuri racoroase pîna la intrebuintare.

Pregatirea cheagului in vederea inchegarii laptelui se face astfel: seindeparteaza cele doua capete ale cheagului, dupa care se taie cheagul felii subtiri de 4-5 mm, sub forma de taitei. Acestia se introduc in zer putin acru, in prealabil fiert si racit, adaugand si sare de bucatarie. Se lasa in repaus 36-48 ore, timp in care fermentul din mucoasa stomacala este extras si trece in zer. Totul se strecoara prin tifon obtinîndu-se solutia de cheag care poate fi folosita ca atare.

Cheagul industrial se gaseste in comert sub doua forme: cheag praf si cheag lichid. Pentru a fi intrebuintat trebuie sa se cunoasca taria”” cheagului – numarul de parti de lapte ce se poate coagula cu o parte de cheag – cifre notate de obicei pe etichete sau in instructiunile de folosire.

AVANTAJELE FOLOSIRII ACESTUI CHEAG:
a) Pentru producatorii de branzeturi:
Incheaga repede si bine
Nu da miros sau gust strain branzei
Are termen de garantie mare: 2 ani
Este avizat de Ministerul Sanatatii
Pretul este fara concurenta
b) Pentru comercianti:
Adaos comercial convenabil
Nu se transporta greutate, nici volum, ci numai calitate
Produsul prezinta mai multe elemente de securizare

Producător

Cheagul Ideal

Cheag lichid 50ml

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Numai clienți autentificați care au cumpărat acest produs pot scrie o recenzie.