apiroua@gmail.com
0770415477 / 0766846953 / 0732854777
LIVRARE ÎN TOATĂ ȚARA
ÎN 24-48 ORE!
METODE PLATĂ: RAMBURS, TRANSFER BANCAR,
CASH & POS (în magazin)
Vă stăm la dispoziție pentru orice întrebări
SUNAȚI-NE: 0766.846.953

STRONGHOLD 45 mg – pisici 2.6-7.5 kg

48.50 lei

Preț / 1 pipetă

Categorie:

Descriere

Denumirea produsului medicinal veterinar

 • STRONGHOLD 15 mg soluție topicã
 • STRONGHOLD 30 mg soluție topicã
 • STRONGHOLD 45 mg soluție topicã
 • STRONGHOLD 60 mg soluție topicã
 • STRONGHOLD 120 mg soluție topicã
 • STRONGHOLD 240 mg soluție topicã

Substanța activã

Fiecare unitate de dozare (tub) de STRONGHOLD elibereazã:

 • STRONGHOLD 15 mg 6% m/v soluție Selamectinã 15 mg
 • STRONGHOLD 30 mg 12% m/v soluție Selamectinã 30 mg
 • STRONGHOLD 45 mg 6% m/v soluție Selamectinã 45 mg
 • STRONGHOLD 60 mg 12% m/v soluție Selamectinã 60 mg
 • STRONGHOLD 120 mg 12% m/v soluție Selamectinã 120 mg
 • STRONGHOLD 240 mg 12% m/v soluție Selamectinã 240 mg

Excipienți

0,8% butilat de hidroxitoluen

FORMA FARMACEUTICÃ

Soluție topicã.

Specii țintã

Câini și pisici

Indicații

Pisici și câini: pentru tratamentul oi prevenția infestațiilor cu purici produse de Ctenocephalides spp. pentru o perioadã de o lunã dupã o singurã administrare. Aceastã indicație este rezultatul proprietãților adulticide, larvicide oi ovicide ale acestui produs. Produsul are o acțiune ovicidã pentru o perioadã de 3 sãptãmâni dupã administrare. Datoritã reducerii populației de purici, tratamentul lunar al animalelor gestante oi în lactație va constitui, de asemenea, un ajutor în prevenirea infestației cu purici a puilor pânã la vârsta de oapte sãptãmâni de viațã.

Produsul poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament a dermatitei alergice produsã de purici iar ca urmare a acțiunii ovicide oi larvicide poate constitui un ajutor al controlului infestației cu purici prezente în mediul ambiant din zonele în care animalul are acces.

Pisici și câini: pentru prevenirea bolii produse de viermii cardiaci – Dirofilaria immitis, prin administrãri lunare.

STRONGHOLD poate fi administrat în siguranțã la animalele infestate cu viermi cardiaci adulți, totuoi se recomandã, în concordanțã cu principiile unei bune practici veterinare, ca toate animalele în vârstã de 6 luni sau mai mari ce trãiesc în țãri unde existã un vector de transmitere a bolii sã fie testate pentru existența infestației cu viermi cardiaci adulți înainte de inițierea medicației cu STRONGHOLD. Se recomandã, de asemenea testarea periodicã a câinilor pentru prezența infestației cu viermi cardiaci adulți, ca parte integrantã a strategiei de prevenție contra viermilor cardiaci, chiar atunci când Stronghold a fost administrat lunar. Acest produs nu este eficace împotriva formelor adulte de D. immitis.

Pisici și câini: tratamentul râiei auriculare (O. cynotis);

Pisici: tratamentul viermilor rotunzi adulți (Toxocara cati) oi a formelor adulte de viermi intestinali cu cârlig (Ancylostoma tubaeforme); Pisici: tratamentul infestației cu pãduchi hematofagi (Felicola subrostratus);
Câini: tratamentul infestației cu pãduchi hematofagi (Trichodectes canis);
Câini: tratamentul râiei sarcoptice (produsã de S. scabiei);

Câini: tratamentul formelor adulte de viermi intestinali rotunzi (Toxocara canis).

Contraindicații

Nu se va utiliza la animale cu vârstã mai micã de 6 sãptãmâni de viațã. Nu se va administra la pisicile care suferã de alte boli, slãbite sau subponderale (greutate sau vârstã).

Atenționãri speciale

Animalele pot fi îmbãiate la 2 ore de la aplicarea tratamentului fãrã pierderea eficacitãții.
Pentru tratamentul râiei auriculare, nu se va aplica produsul direct în conductul auditiv.
Este important sã se aplice doza indicatã pentru a micoora cantitatea de produs pe care animalul o poate linge. Dacã are loc lingerea unei cantitãți mari de produs, foarte rar, la pisicã, se poate observa o scurtã perioadã de hipersalivație.

Precauții speciale

Pentru utilizarea la animale

Acest produs este destinat pentru a fi aplicat numai pe suprafața pielii. Nu se va administra pe cale oralã sau parenteralã.
Nu se va aplica produsul dacã blana animalului este udã. Totuoi, oamponarea sau sãpunirea animalului la 2 sau mai multe ore dupã tratament nu va reduce eficacitatea produsului.

Pentru operator

Se va citi prospectul înainte de utilizare.
Acest produs este foarte inflamabil; se va pãstra la distanțã de cãldurã, scântei, flacãrã deschisã sau alte surse de aprindere. Nu se va fuma, mânca sau bea apã în timpul manipulãrii acestui produs.

Dupã utilizare se vor spãla mâinile cu apã oi se va îndepãrta prin spãlare cu apã oi sãpun orice cantitate de produs care a venit în contact accidental cu pielea. Dacã are loc expunerea accidentalã a ochilor, se vor spãla imediat cu apã oi se va solicita consult medical. Animalele tratate vor fi menținute la distanțã de foc sau alte surse de aprindere pentru cel puțin 30 de minute sau pânã când blana este uscatã.

Se va evita contactul direct cu animalele tratate pânã când aria în care a fost aplicat produsul este uscatã. Se va evita contactul copiilor cu animalele tratate pentru cel puțin 30 de minute de la aplicarea produsului sau pânã când blana este uscatã.
Persoanele cu piele sensibilã sau care otiu cã sunt alergice la produse de acest tip trebuie sã manipuleze cu atenție produsul.

Alte precauții

Nu se va permite ca animalele tratate sã facã baie în cursuri de apã în decurs de cel puțin 2 ore dupã administrarea tratamentului.

Reacții adverse

Utilizarea acestui produs la pisicã poate fi asociatã, în rare ocazii, cu o alopecie tranzitorie oi de intensitate medie la locul de aplicare. În foarte rare ocazii poate fi observatã iritație localã. Alopecia oi iritația dispar, în mod normal, fãrã a fi necesarã intervenția, dar terapia simptomaticã poate fi aplicatã în anumite circumstanțe.
În rare ocazii, aplicarea produsului poate produce local o aglutinare temporarã a pãrului de la nivelul locului de aplicare oi/sau apariția ocazionalã a unei mici cantitãți de pulbere albã. Acest efect este normal oi va dispãrea, în mod normal, dupã 24 de ore de la administrarea tratamentului fãrã a afecta siguranța sau eficacitatea produsului.

În mod excepțional, ca oi în cazul altor lactone macrociclice, s-au observat semne neurologice reversibile în urma utilizãrii produsului.

Gestația oi lactația

STRONGHOLD poate fi utilizat la pisicile oi cãțelele aflate în perioada cãldurilor, gestante sau în lactație.

Interacțiuni cu alte produse medicinale veterinare

În urma efecuãrii testãrilor clinice nu s-au observat interacțiuni între STRONGHOLD oi produsele de rutinã de uz veterinar sau cu procedurile medicale oi chirurgicale.

Posologie

Numai pentru uz extern.

Se va aplica topic, pe suprafața pielii, la baza gâtului, în fața spațiului dintre omoplați.
STRONGHOLD trebuie sã fie administrat printr-o singurã aplicare topicã a unei singure unitãți dozatoare ce elibereazã un minim de 6 mg/kg selamectinã. Când pe acelaoi animal sunt prezente infestații sau infecții concurente care urmeazã sã fie tratate cu acest produs, numai o singurã aplicare topicã a unei doze recomandate de 6 mg/kg trebuie sã fie administratã o singurã datã. Durata specificã a perioadei de tratament individuale pentru paraziți este prezentatã mai jos.

Pisici (kg)

Culoarea capacului tubului

mg de selamectinã eliberate

Concentrație (mg/ml)

Volumul de administrat
(mãrimea nominalã a tubului – în ml)

≤2,5

Roz

15

60

0,25

2,6-7,5

Albastru

45

60

0,75

>7,5

Cea mai adecvatã combinație de tuburi

60

Cea mai adecvatã combinație de tuburi

 

 

Câini (kg)

Culoarea capacului tubului

mg de selamectinã eliberate

Concentrație (mg/ml)

Volumul de administrat
(mãrimea nominalã a tubului – în ml)

≤2,5

Roz

15

60

0,25

2,6-5,0

Violet

30

120

0,25

5,1-10,0

Maro

60

120

0,5

10,1-20,0

Roou

120

120

1,0

20,1-40,0

Verde

240

120

2,0

>40

Cea mai adecvatã combinație de tuburi

60/120

Cea mai adecvatã combinație de tuburi

 

Tratamentul și prevenția contra puricilor (pisici oi câini)

Ca urmare a administrãrii produsului, puricii adulți de pe animal sunt omorâți, nu mai sunt produse ouã viabile iar larvele (gãsite numai în mediul ambiant) sunt omorâte, de asemenea. Aceasta opreote reproducerea puricilor, întrerupe ciclul vital al puricilor oi poate ajuta la controlul infestației cu purici existente în mediul ambiant din zonele în care animalul are acces.
Pentru prevenția infestației cu purici, produsul trebuie sã fie administrat la intervale lunare pe parcursul sezonului de purici, începând cu o lunã înainte ca puricii sã devinã activi. Datoritã reducerii populației de purici, tratamentul lunar al animalelor gestante oi în lactație va constitui, de asemenea, un ajutor în prevenirea infestației cu purici a puilor pânã la vârsta de oapte sãptãmâni de viațã.

Pentru utilizare ca parte a strategiei de tratament contra dermatitei alergice la purici, produsul trebuie sã fie administrat la intervale lunare.

Prevenția bolii produse de viermii cardiaci (pisici oi câini)

Produsul poate fi administrat pe tot parcursul anului sau cu cel puțin o lunã înainte de prima expunere a animalului la acțiunea țânțarilor, dupã care se va administra la intervale lunare pânã la sfâroitul sezonului țânțarilor. Ultima dozã trebuie sã fie administratã cu o lunã înainte de ultima expunere la țânțari. Dacã se uitã administrarea unei doze oi intervalul lunar între administrãri creote, se recomandã administrarea imediatã a produsului iar reluarea dozãrilor lunare va minimaliza oportunitatea dezvoltãrii viermilor cardiaci adulți. În cazul înlocuirii unui alt produs utilizat pentru prevenție în cadrul programului de prevenire a bolii produse de viermii cardiaci, prima dozã a produsului trebuie sã fie administratã dupã o lunã de la aplicarea ultimei doze a produsului ce a fost utilizat anterior.

Tratamentul infestațiilor cu viermi rotunzi (pisici oi câini)

Se va administra o singurã dozã de produs.

Tratamentul pãduchilor hematofagi (pisici oi câini)

Se va administra o singurã dozã de produs.

Tratamentul râiei auriculare (pisici)

Se va administra o singurã dozã de produs.

Tratamentul râiei auriculare (câini)

Se va administra o singurã dozã de produs. Resturile descuamate trebuie sã fie îndepãrtate cu blândețe de la nivelul conductului auditiv extern în momentul fiecãrui tratament. Se recomandã ca la 30 de zile dupã efectuarea tratamentului sã fie realizat un nou examen medical veterinar deoarece unele animale s-ar putea sã necesite un al doilea tratament.

Tratamentul infestațiilor cu viermi cu cârlig (pisici)

Se va administra o singurã dozã de produs.

Tratamentul râiei sarcoptice (câine)

Pentru eliminarea completã a râiei se va administra câte o singurã dozã de produs timp de 2 luni consecutiv.

Se va scoate tubul de STRONGHOLD din învelioul sãu protector.

Menținând tubul în poziție verticalã se va apãsa cu fermitate capacul sãu pentru a se perfora sigiliului de la nivelul vârfului tubului aplicator, dupã care se va îndepãrta capacul tubului.

Se va îndepãrta pãrul de la baza gâtului animalului, în fața spațiului dintre omoplați pentru a expune o suprafațã micã de piele.

Se va aplica vârful tubului de STRONGHOLD direct pe suprafața pielii fãrã a se masa. Se va strânge tubul cu fermitate pentru a elimina întregul conținut al acestuia printr-o singurã apãsare oi într-un singur loc. Se va evita contactul dintre produs oi degete.

Supradozare

STRONGHOLD a fost administrat în doze de peste 10 ori doza recomandatã fãrã a se observa apariția de efecte nedorite. Produsul a fost administrat în doze de 3 ori peste doza recomandatã la pisicile oi câinii infestați cu viermi cardiaci adulți fãrã a se observa apariția de efecte nedorite. Produsul a fost, de asemenea, administrat în doze de 3 ori mai mari decât doza recomandatã la pisicile oi cãțelele montate, inclusiv cele gestante sau în lactație, care îoi alãptau puii oi în doze de 5 ori mai mari decât doza prescrisã la câinii collie cu sensibilitate la ivermectine, fãrã a se observa apariția de efecte nedorite.

Proprietãți farmacodinamice

Selamectina este un compus semi-sintetic aparținând clasei ivermectinelor. Selamectina paralizeazã oi/sau omoarã o gamã largã de paraziți nevertebrați prin acțiunea pe care o are asupra conductivitãții canalelor de clor ale acestora producând întreruperea neurotransmiterii normale. Aceastã acțiune întrerupe activitatea electricã a celulelor nervoase la nematode oi a celulelor musculare la artropode ceea ce determinã paralizia acestora oi/sau moartea.

Selamectina are activitate adulticidã, ovicidã oi larvicidã împotriva puricilor. Totuoi, întrerupe efectiv ciclul vital al puricilor prin omorârea adulților (de pe animal), prevenind ecloziunea ouãlor (de pe animal oi din mediul ambiant) oi prin omorârea larvelor (numai din mediul ambiant). Resturile cutanate provenite de la animalele de companie tratate cu selamectinã omoarã ouãle oi larvele de purici care nu au fost expuse anterior la selamectinã oi pot sã reprezinte un ajutor în controlul infestației cu purici prezente în mediul ambiant din zonele în care animalul are acces.

A fost demonstratã, de asemenea, acțiunea împotriva larvelor viermilor cardiaci.

Particularitãți farmacocinetice

Ca urmare a administrãrii topice selamectina este absorbitã de la nivelul pielii atingând o concentrație plasmaticã maximã în aproximativ 1 pânã la 3 zile dupã administrarea la pisicã, respectiv la câine. Ca urmare a absorbției de la nivelul pielii, selamectina este distribuitã sistemic oi este eliminatã încet de la nivelul plasmei aoa cum se poate observa în concentrațiile plasmatice detectabile, la câine oi pisicã la 30 de zile dupã administrarea unei singure doze topice de 6 mg/kg. Persistența prelungitã oi eliminarea înceatã a selamectinei de la nivelul plasmei este reflectatã în terminarea perioadei de înjumãtãțire în 8 zile la pisicã, respectiv 11 zile la câine. Persistența sistemicã a selamectinei în plasmã oi lipsa metabolizãrii extensive oferã concentrații eficace ale selamectinei pe toatã durata intervalului cuprins între dozãri (30 de zile).

Proprietãți referitoare la mediul înconjurãtor

Nu este cazul.

Incompatibilitãți

Nu este cazul.

Forma de prezentare

STRONGHOLD este disponibil în ambalaje cu câte trei tuburi (toate mãrimile), oase tuburi (toate mãrimile de tuburi cu excepția celor cu 15 mg de selamectinã), sau cu cincisprezece tuburi (numai tuburile ce conțin 15 mg de selamectinã). Nu toate dimensiunile de ambalaje pot fi comercializate.
Produsul va fi plasat într-o unitate de dozare tip tub, din polipropilenã translucidã într-un blister protector din aluminiu oi aluminiu/PVC. Tuburile sunt codate cu ajutorul culorilor dupã cum urmeazã:

Tuburile cu capac roz conțin 0,25 ml de soluție 6% m/v oi elibereazã 15 mg de selamectinã Tuburile cu capac albastru conțin 0,75 ml de soluție 6% m/v oi elibereazã 45 mg de selamectinã Tuburile cu capac violet conțin 0,25 ml de soluție 12% m/v oi elibereazã 30 mg de selamectinã Tuburile cu capac maro conțin 0,50 ml de soluție 12% m/v oi elibereazã 60 mg de selamectinã Tuburile cu capac roou conțin 1,0 ml de soluție 12% m/v oi elibereazã 120 mg de selamectinã Tuburile cu capac verde conțin 2,0 ml de soluție 12% m/v oi elibereazã 240 mg de selamectinã

Depozitare oi valabilitate

A nu se pãstra la temperaturã mai mare de 30oC.
Depozitarea fiolelor se va face în locuri uscate.
Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar aoa cum este ambalat pentru vânzare: 3 ani.

Precauții speciale pentru eliminarea produselor medicinale veterinare neutilizate sau a deoeurilor provenite din utilizarea unor astfel de produse
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deoeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerințele locale.

Selamectina poate avea efecte adverse asupra peotilor sau a unor organisme acvatice cu care aceotia se hrãnesc. Recipientele oi resturile neutilizate trebuie sã fie depuse oi colectate împreunã cu resturile menajere în scopul evitãrii contaminãrii oricãrui curs de apã.

Producător

Zoetis

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați care au cumpărat acest produs pot lăsa o recenzie.